Karmester
koncertmuzsika

IMG_4366A Koncertmuzsika Zenekar karmestere 2015- től Csányi Valéria. A Zeneakadémián 1982-ben Zámbó István, Párkai István és Kistétényi Melinda osztályban középiskolai énektanár és karvezető diplomát, majd 1984-ben Kórodi András és Lukács Ervin vezetésével karmesteri diplomát szerzett. 1983 augusztusa óta az Operaház tagja, mint korrepetitor, 1988 óta mint vezénylő korrepetitor, 2002 óta mint karmester. Korrepetitori munkája során szinte a teljes operarepertoárt betanította az énekkarnak és a szólistáknak. 1988-ban kapott lehetőséget előadás vezénylésére, Donizetti Don Pasqualéját. 1995-ben vezényelt először balettelőadást, Csajkovszkij Diótörőjét. Ezekben az években párhuzamosan dirigált operát és balettet. 1995 és 2009 között minden balettprodukcióban részt vett.

Az Operaház keretei között mintegy 650 előadást dirigált.

Egy sikeres Cigánybáró előadást követően 1996-ban megkeresték a Stockholmi Strauss Orkester igazgatóságából, és felkérték egy vendégszereplésre zenekarukkal. Azóta rendszeresen visszahívják szilveszteri és újévi koncertjeikre. Ifj. Johann Strauss Fürstin Ninetta operettjéből CD felvételt is készítettek.

A Thália Színházban a Budapesti Táncművészeti Főiskola Lindgren-féle Csajkovszkij: A diótörő produkcióját 44 alkalommal vezényelte. A végzős főiskolások vizsgakoncertjeit tíz éven keresztül vezényelte.

2010. július 10.-én, Komáromban a MÁV Szimfonikusokkal és operaházi szólistákkal Erkel Ferenc István király c. operájának eredeti formáját mutatta be, amely a bemutató éve (1885) óta nem hangzott el. 2012-ben az operáról CD-t is készített. A produkciót a Magyar Művészeti Akadémia kiemelt rendezvényként mutatta be 2013. május 20-án.

A Koncertmuzsika Zenekart 1973-2013-ig Nagy Norbert karnagy vezette és tartotta fenn minden nehézség ellenére, odaadó aktivitással. Nagy Norbert a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerzett énektanári diplomát, egyházzenei karnagyi kiegészítő képesítéssel. Aktív éveiben középiskolai ének-zene tanárként és zeneiskolai zeneelmélet-tanárként működött. A kőbányai zenetanárok – köztük édesapja – által 1922-ben alapított szimfonikus zenekar vezetését 1973-ban vette át. Ekkor már az együttes az EGyT (mai nevén: EGIS) gyógyszervegyészeti gyár szakszervezeti zenekaraként működött, a Vegyipari Szakszervezet támogatásával. A rendszerváltáskor ez a szakszervezeti támogatás megszűnt.

Néhány évig a zenekar tagjai kamaraegyüttesként működtek, amely Nagy Norbert lakásán próbált, és így is rendszeres szereplője maradt többek között a Történeti Múzeum Barokk udvarán tartott nyári koncerteknek és az Újpesti Ady Endre Művelődési Központ ifjúsági koncertjeinek.
Ebben az átmeneti időben, mint a nyári koncertek nagy részén már a rendszerváltás előtt is, az együttest Geszti Tamás vezényelte. Az ő foglalkozása fizikus, vezényelni a hajdani Népművelési Intézet zenetanárok részére tartott tanfolyamán tanult.